گزارشي از برگزاري همايش در سايت وزارت آموزش و پرورش

مديرکل آموزش و پرورش خراسان رضوي در چهارمين همايش ملي نگاه نو به زبان و ادب عامه:
يکي از رسالت هاي مهم دستگاه تعليم و تربيت حفظ و انتقال زبان و فرهنگ است

با حضور مديرکل آموزش و پرورش خراسان رضوي، اساتيد، دانشجويان و صاحب نظران حوزه زبان و ادبيات فارسي، چهارمين همايش ملي نگاه نو به زبان و ادب عامه در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي آموزش و پرورش خراسان رضوي، قاسمعلي خدابنده مديرکل اين سازمان در اين همايش گفت: خراسان رضوي همواره مهد علم، ادب و هنر بوده و به دليل اينکه از يک تنوع قوميتي برخوردار بوده در زمينه فرهنگ عامه جايگاه ممتازي در کشور داراست.

وي افزود: فرهنگ عامه جزئي از فرهنگ بشري است که از طرق مختلف وارد زندگي مردم شده است و اين فرهنگ مي تواند زيربناي ادبيات و هنر هر ملتي باشد.

خدابنده تصريح کرد: ادبيات عامه يا فرهنگ عامه بسياري از سروده ها، متل ها و ضرب المثل ها را در برمي گيرد و همه مردم در گسترش آن دخيل هستند و اين ادبيات نسل به نسل و سينه به سينه منتقل مي شود.

مديرکل آموزش و پرورش خراسان رضوي اظهار کرد: يکي از رسالت هاي مهم آموزش و پرورش حفظ و انتقال زبان و فرهنگ است، فرهنگي که به مثابه يک رنگين کمان زيباست.

وي عنوان کرد: حفظ و انتقال فرهنگ و ادبيات غني به نسل هاي بعدي و به خصوص دانش آموزان و جوانان از وظايف دستگاه تعليم و تربيت محسوب مي شود که هم در کتب درسي و هم در برنامه هاي آموزشي گوناگون با توجه به نيازهاي منطقه اي و بومي و محلي مانند برنامه بوم يا برنامه ويژه مدرسه که به آن توجه شده است.

خدابنده در پايان خاطرنشان کرد: فرهنگ و ادبيات عامه در گذشته نقش يک مدرسه و کلاس درس را ايفا مي کرده و بستر بسيار مناسبي در جهت مطالعات علوم مختلف از جمله زبان شناسي، مردم شناسي، جامعه شناسي، موسيقي و طب را فراهم کرده است.

قابل ذکر است در ابتداي اين همايش محمدجعفر ياحقي رئيس چهارمين همايش ملي نگاه نو به زبان و ادبيات عامه گفت: خراسان سهم بزرگي در فرهنگ عامه دارد اما بسيارمحروم مانده و حتما بايد در اين حوزه مطالعات بيشتري صورت گيرد.

وي افزود: فرهنگ عامه به مسائل مردم شناسي، لهجه ها، گويش ها و آداب و رسوم در روستاها و شهرهاي کوچک توجه خاص مي کند.

ياحقي تصريح کرد: ادبيات ما سرشار از غنايم مردم شناسي است و بايد آن را در زبان مردم پيدا کنيم.

اين استاد دانشگاه فردوسي اظهار کرد: فرهنگ ما فرهنگ بزرگي است و ما را به تمام سرزمين هاي فرهنگ آريايي متصل مي کند و سنت هاي مردمي و زبان هاي مشترک توسط زبان و ادب عامه منتقل مي شود.

وي ادامه داد: فرهنگ عامه فرهنگ جامعه سنتي و تاريخي است و مرزهاي جديد را به رسميت نمي شناسد.

ياحقي در پايان گفت: فرهنگ عامه محور همدلي و هم سويي با همه ملت هاست.

دکتر سيدعلي کرامتي مقدم ، دبير علمي همايش گفت: در چهارمين همايش ملي نگاه نو به زبان و ادب عامه که در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد 200 عنوان مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال شده است که اين مقالات توسط 150 استاد دانشگاه، 100 دانشجوي تحصيلات تکميلي و 70 دبير آموزش و پرورش نوشته و نگاشته شده است.


DSC_8368_2

DSC_8378

DSC_8436